αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις συμβουλές για να ξεκινήσεις την δική σου startup όταν δεν έχεις (σχεδόν) καθόλου χρήματα

Τέσσερις συμβουλές για να ξεκινήσεις την δική σου startup όταν δεν έχεις (σχεδόν) καθόλου χρήματα

«Δεν έχω αρκετά χρήματα». Είναι μια από τις πιο συχνές δικαιολογίες που ακούμε, από ανθρώπους που «έχουν μία ιδέα» αλλά δεν την κάνουν πραγματικότητα.

Τα χρήματα παίζουν ένα ρόλο όταν θες να ξεκινήσεις ένα business project. Αλλά δεν χρειάζεστε πάντα πολλά κεφάλαια για να ξεκινήσετε. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές μπορείτε να ξεκινήσετε με λίγα έως σχεδόν καθόλου χρήματα. Όπως έχουμε ξανά πει και σε προηγούμενο άρθρο μας, κάπως έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible το 2016, από το δωμάτιο ενός σπιτιού. Με την κατασκευή του site να κοστίζει μόλις 450 ευρώ.

Η έναρξη μιας startup χωρίς χρήματα μπορεί αρχικά να φαίνεται σαν μια τραβηγμένη ιδέα, αλλά δεν είναι αδύνατο να συμβεί. Είναι αλήθεια ότι για να αναπτύξεις μία startup ή μία οποιαδήποτε επιχείρηση, θα χρειαστείς κάτι παραπάνω. Αλλά για να ξεκινήσεις, δεν θα χρειαστείς τόσα πολλά- ειδικά αν μιλάμε για ένα digital project.

Αν ανησυχείτε για το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση με μηδενικά κεφάλαια, εδώ είναι μερικές ιδέες.

Δες τι μπορείς να κάνεις και να αποκτήσεις δωρεάν

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια λίστα με εμπόδια που θα σας εμποδίσουν να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας. Συχνά είναι πιο δύσκολο να βρείτε μια λίστα ευκαιριών που βρίσκονται ακριβώς μπροστά σας. Σκεφτείτε: Τι είναι απαραίτητο για την επιχείρησή σας; Χρειάζεστε τελικά έναν κομψό, ειδικά σχεδιασμένο ιστότοπο αν έχετε τελειοποιήσει μόνο τρία είδη για το νέο σας κατάστημα; Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μήπως μια σελίδα στο Facebook για να προωθήσετε την επιχείρησή σας; Ή, θα ήταν πιο λογικό να δημοσιεύσετε τα προϊόντα σας προς πώληση σε έναν ιστότοπο όπως το Etsy; Είναι χρήσιμο να σχεδιάσετε το δικό σας υλικό μάρκετινγκ στο Canva; Θα μπορούσατε να ανταλλάξετε τις δεξιότητες/τα προϊόντα/τους πόρους σας με κάποιον άλλον και να δημιουργηθεί έτσι μια ανταλλακτική συνεργασία αντί να πληρώσεις;

Κάντε μια λίστα με αυτά που χρειάζεστε για την επιχείρησή σας και, στη συνέχεια αναζητήστε δωρεάν εναλλακτικές λύσεις στο web. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος και ίσως να χρειαστεί να αποκτήσετε κάποιες επιπλέον ψηφιακές δεξιότητες, αλλά θα εξοικονομήσετε χρήματα σε μία φάση που τα χρειάζεστε περισσότερο.

Βάλε στην άκρη χρήματα για τους πρώτους 6 μήνες

Όταν σχεδιάζετε το business plan, να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με το πόσα θα ξοδέψετε και πόσα έσοδα πιθανότατα θα έχετε. Στη συνέχεια, να είστε ρεαλιστές σχετικά με το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να δείτε κέρδος. Συνήθως, χρειάζονται τουλάχιστον έξι μήνες για να αρχίσετε να βλέπετε αξιοσημείωτα έσοδα.

Η πιο safe επιλογή: Βάλε στην άκρη χρήματα για να περάσεις τους πρώτους 6 μήνες χωρίς… να πεινάσεις. Έτσι θα έχεις ένα άγχος λιγότερο. Και θα μπορείς να  αφοσιωθείς στη νέα σου επιχείρηση.

Ρώτα την οικογένεια και τους φίλους για έξτρα κεφάλαια

Θυμηθείτε, δεν ζητάτε ελεημοσύνη. Είναι χρηματοδότηση μίας business ιδέας. Εξασκήστε τα sales skills σας μαζί τους. Ζητήστε feedback. Και, όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, ρωτήστε αν μπορούν να σας βοηθήσουν με ένα μικρό δάνειο για να ξεκινήσετε την επιχείρηση. Απλώς φροντίστε να γράψετε τα πάντα- και πότε θα τα επιστρέψετε. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα crowdfunding για να απευθυνθείτε σε ένα ευρύτερο κοινό και να ζητήσετε να σας υποστηρίξουν χρηματικά.

Κάνε αίτηση για small business δάνειο

Αν ψάχνετε για περισσότερα κεφάλαια και έχετε πολύ μικρό μπάτζετ στα χέρια σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να υποβάλετε αίτηση για δάνειο για μικρές επιχειρήσεις. Οι τράπεζες προσφέρουν διαφορετικά είδη δανείων για μικρές επιχειρήσεις. Δες τι παρέχουν οι τράπεζες στην δεδομένη χρονική στιγμή, και κάνε την καλύτερη επιλογή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − nine =